Acasă » Actualitatea Medicala » Două noi medicamente pentru hipertensivi

Două noi medicamente pentru hipertensivi

Labormed a lansat pe piața românească doua medicamente noi: Prestpril® (perindopril) şi Indapril® (asociere fixă de indapamid cu perindopril), care completează portofoliul extins de medicamente adresate ariei cardiovasculare. Labormed, companie farmaceutică românească de medicamente generice, lider în piața de medicamente generice cardiovasculare în România, a lansat în luna aprilie două medicamente destinate bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare: Prestpril®  (perindopril)şi Indapril® (asociere fixă de indapamid cu perindopril). Două noi medicamente pentru hipertensivi

Prestpril® are ca substanță activă perindopril, este disponibil pe piața românească în 2 concentrații, ceea ce asigură posibilitatea unui tratament adaptat fiecărui pacient în parte și Indapril® medicament ce conține asocierea fixă de indapamid cu perindopril, de asemenea disponibil în două concentraţii.    

Prestpril® este destinat pacienților hipertensivi, cu insuficiență cardiacă sau boală coronariană, este o moleculă modernă, recomandată de noile ghiduri ESC si ESH, utilizată din ce în ce mai frecvent la pacienții cu risc cardiovascular crescut, asigurând pe lângă scăderea tensiunii arteriale și protecție cardiovasculară. Prestpril® este disponibil în două concentrații de 4 mg și 8 mg, sub formă de comprimate ce prezintă o linie mediană, care permite divizarea acestora în două părți egale.

Avantajul utilizării Prestpril® constă în posibilitatea utilizării sale în monoterapie sau asociat cu alte medicamente antihipertensive. Studiile realizate cu molecula de perindopril au demonstrat beneficii suplimentare la pacienții hipertensivi cu boală coronariană stabilă, care au şi diabet zaharat asociat.

Indapril® conţine combinaţia fixă de perindopril cu indapamid. Este recomandat pacienţilor hipertensivi care nu răspund la tratamentul cu perindopril simplu. Studiile realizate la pacienţii cu HTA (hipertensiune arterială) şi DZ (diabet zaharat) asociat au demonstrat atât scăderea tensiunii arteriale, cât şi beneficii suplimentare de reducere a riscului de mortalitate cardiovasculară.

Conform studiului Sephar (2005), realizat în România, procentul de HTA în rândul populației adulte este de 40%, iar din totalul populației hipertensive doar 20% din pacienţi respectă întocmai tratamentul şi îşi controlează tensiunea arterială. Riscul cardiovascular la 10 ani (risc de deces de cauză cardiovasculară) este de 3,5% în populația adultă. „2 din 3 români mor în urma afecţiunilor cardiovasculare, faţă de doar 1 din 3 europeni, din nucleul tradiţional al Europei de Vest”, a declarat prof. dr. Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii cu ocazia Forumului Naţional de Prevenţie.

Hipertensiunea arterială este o afecţiune în care tensiunea arterială este anormal de mare. Dacă tensiunea sistolică este mai mare de 140 mm Hg, iar cea diastolică depăşeşte 90 mm Hg, atunci pacientul are hipertensiune arterială.

Majoritatea oamenilor nici măcar nu ştiu că suferă de HTA, până când nu vizitează un medic pentru un consult. Principalele cauze ale hipertensiunii arteriale sunt: obezitatea, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, antecedente de hipertensiune arterială familială, stresul, consumul ridicat de sare şi grăsimi. Hipertensiunea arterială reprezintă un factor major de risc pentru boli precum: infarct miocardic, AVC (accident vascular cerebral) sau insuficienţă renală. Dacă până acum pacienţii hipertensivi erau cu predilecţie vârstnici, în ultimii ani, au fost diagnosticaţi cu HTA şi pacienţii tineri, sub 30 de ani.

Necesitatea unor tratamente moderne, accesibile şi compliante, care să se adreseze în special pacienţilor cu HTA şi alte boli asociate (cu ar fi DZ), a devenit o necesitate într-o societate modernă.

„Folosirea pe scară mai largă a medicamentelor generice aduce şi economii sistemului de sănătate românesc cu beneficiu final pentru pacienţi. De acest lucru am ţinut cont atunci când ne-am planificat strategia de dezvoltare a portofoliului şi am lansat produse de mare utilitate pentru practica medicală din România. Poziţionarea şi reputaţia noastră pe piaţa de medicamente generice este o recunoaştere a calităţii produselor Labormed”, Stephen Stead, CEO Labormed.

Prin lansarea noului produs, Labormed îşi consolidează poziția de lider în piața de medicamente generice cardiovasculare. În ultimii ani, compania a lansat medicamente generice moderne pentru tratamentul diverselor afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi: Voredanin®(atorvastatină) şi Triglipo®  (fenofibrat micronizat) care se adresează pacienților cu dislipidemie, precum și Defrozyp® (clopidogrel) care se adresează pacienților care au suferit un IMA sau AVC şi prezintă risc cardiovascular crescut.

(comunicat de presă Labormed/www.labormed.eu)

Add comment

The highlighted fields are mandatory.

Comments - Overview

  1. buna (Fulga Cornel, 8 Jun 2012 21:51:19)

    Doresc sa fiu contactat de reprezentantul firmei pt. zona Olteniei - jud. Olt
    tel. 0745302712

    

     Abonare Newsletter
Email:

Stiri

7 Oct 2014

Un ser poate prelungi viața pacientelor cu cancer mamar cu 16 lu

La sfărșitul lunii septembrie, în Spania, la Madrid a avut locul Congresul Mondial al Medicilor Oncologici. În cadrul congresului s-a discutat și despre un ser minune care ar putea prelungi viața pacientelor diagnosticate cu cancer mamar în stadii avansate.

7 Oct 2014

Tratamente oncologice moderne pentru 2.556 de români

Comisiile de specialitate întrunite în luna septembrie la CNAS au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afecțiuni oncologice pentru continuarea sau inițierea tratamentului cu molecule scumpe. 

archive

VERSA PULS MEDIA S.R.L, Green Gate, Blvd. Tudor Vladimirescu 22, etaj 11, 050883. Bucuresti, Romania + 40 31 425.40.40 FAX + 40 31 425.40.41